­
MIJN KADOWINKEL.NL


SPELT BROOD - MEEL 1000 gram. Voor zelf brood bakken.

Printen
100 % SPELT - meel voor het bakken van brood.
Lees het heerlijke recept ! Vandaag besteld , dan kunt u met 2 dagen zelf dit heerlijke brood bakken!
Verkoopprijs: € 5,50
Beschrijving

 

 

SPELTMEEL 1000 gram.

Spelt is erg gezond. Hildegard von Bingen, een bekende, Duitse benedictines uit de twaalfde eeuw, schrijft dat spelt in feite alles bevat wat de mens nodigheeft om te leven.

"Spelt maakt deugdelijk bloed, geeft een rein gemoed en de gave van blijmoedigheid".

Wetenschappelijke studie door arts T. Adlercreuz in Helsinki bevestigt haar voedingstherapie. Spelt is een biologisch gewas dat in dit project ook geheel biologisch word verbouwd en verwerkt.

Om zelf 2 speltbroden van ongeveer 800 gram te bakken heb je nodig:

  • 1 kilo volkoren speltmeel
  • 0,7 liter water(lauwwarm 30ºC)
  • 30 gram gist
  • 20 gram zout
  • 20 gram honing of suiker (voor meer korstkleur; naar eigen smaak)

Het meel moet op kamertemperatuur zijn. Met lauwwarm water van 30ºC is het deegmengsel dan ongeveer 26ºC. Dat is een ideale temperatuur voor brooddeeg.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Daarbij kun je de suiker of honing achterwege laten. Als deze deegmassa voldoende gemengd is kun je het op een houten tafel verder goed kneden (‘n half uur). Strooi een beetje meel op de tafel om plakken te voorkomen. Goed kneden is het belangrijkste werk van het broodbakken. Is het deeg onvoldoende goed gekneed dan krijg je kruimelig en ongaar brood.

Laat na het kneden het deeg een uur rusten. Dek het af met een natte doek of een stuk plastic. Verdeel het deeg in twee stukken. Druk het goed plat. Vouw het in de vorm van een envelop en rol het strak op. Rol het op lengte van de bakvorm. Zet de bakvorm ongeveer een uur weg op een tochtvrije plaats op kamertemperatuur. Dek het af met een natte doek.

Bak de broden in 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 225ºC. Temper eventueel na enige tijd de oven als het brood te snel donker kleurt. Een gaar brood heeft minimaal 45 minuten baktijd nodig.

Tip: gebruik kleine cakeblikken met steile wanden. Dan krijg je hoge broden in plaats van platte.

Bestellingen van SPELT-meel worden zo spoedig mogelijk geleverd.  Wilt u meerdere SPELT producten  bij bestellen ?  Zie het overzicht.

 

 

 

 

Heeft u vragen? Bel ons 06 22605931

 

­