­
MIJN KADOWINKEL.NL


SPELT BLOEM 1 kg.

Printen
Spelt bloem 1 kg.
Verkoopprijs: € 5,90
Beschrijving

 

 

SPELTBLOEM 1 kg.

Spelt is een zeer oud ras met een opvallend lange en slanke aar. Spelt levert een eiwitrijk meel (tussen de 12 en 15%) met een hoog glutengehalte. Er is dan ook goed brood mee te bakken dat een hartige, nootachtige, smaak heeft. Met speltmeel valt ook veel lekkers (gebak, meelgerechten) te maken. Spelt is als kookgraan te gebruiken. In de tweede helft van de achttiende eeuw raakte spelt op de achtergrond, door de veredeling van tarwe en vanwege de extra (dure) bewerking, het pellen. Spelt is nu bezig aan een revival vanwege de goede meelkwaliteit en de gunstige smaak-, voedings en bakeigenschappen.

Op de molen JOESWERT in Ezinge wordt de SPELTkorrel gemalen. De molenaar Rolf Wassens heeft veel ervaring om het SPELT op de juiste wijze te malen.   De SPELTbloem van ( Rotkorn bio ) is verpakt per 1000 gram.

Bestellingen van SPELT-bloem worden zo spoedig mogelijk geleverd. U krijgt van ons altijd een bevestiging. 

Wilt u SPELT brood of SPELT bolletjes bestellen ? Deze worden altijd vers gebakken in de nacht van donderdag op vrijdag. Houdt u daar rekening mee met een bestelling. De bestelling zal dan verstuurd worden op vrijdag, zodat u de producten zaterdag in huis hebt.

 

 

 

Heeft u vragen? Bel ons 06 22605931

 

­