­
MIJN KADOWINKEL.NL

TOP product uit het Spelt-project:   Speltbier

Pieterburen heeft sinds kort weer zijn eigen SPELTBIER. Het bekende SPELT-PROJECT in Pieterburen heeft een eigen SPELTBIER uitgebracht.

En nu dan ook weer het echte SPELTbier. De akkerbouwer levert het SPELT, de molenaar maalt het , zodat het gebruikt kan worden als grondstof voor het SPELTbier. Dat wordt op traditionele ambachtelijke wijze gebrouwen met de kennis van nu en de receptuur van vroeger. Voor het brouwen van SPELT bier wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten: geselecteerde granen als spelt en hop voor een kruidig aroma, zuiver water en biergist. Brouwmeester Aart van der Linde van de Friese Bierbrouwerij uit Bolsward heeft voor dit speciaal bier gekozen voor een brouwmethode die resulteert in een karakter vol bier dat herinnert aan de noeste arbeid op het Grunneger platteland.
De pijpjes SPELT-speciaal-bier hebben een inhoud van 0,30 cl.

De belangstelling voor regionale kwaliteitsproducten wordt steeds groter. In het grote Europa zijn eigen streekproducten het meest vertrouwd.

Eerste speltproducten met KEURMERK GEGARANDEERD GRONINGEN
 
Het KEURMERK GEGARANDEERD GRONINGEN is een nieuw Keurmerk dat staat voor echte Groninger kwaliteitsproducten. Levensmiddelen met dit Keurmerk bestaan voor het grootste deel uit Groninger ingrediënten, welke zijn verbouwd, be- en verwerkt door Groninger ondernemers.

GEGANDEERD GRONINGEN betekent smaak, versheid, kwaliteit en korte lijnen met de leverancier of producent. Een onafhankelijk controleur keurt, toetst aan de criteria, opgesteld door de Stichting Keurmerk Streekproducten Groningen en beoordeelt of de producten het Keurmerk verdienen.

Voor het Spelt-Project betreft het de volgende producenten en producten:

• Biologische Akkerbouwer Havenga uit Kloosterburen voor het Speltgraan

• Molenaar Rolf Wassens van de Molen "Joeswert" te Feerwerd voor
  Speltbroodbakmix, Speltpannenkoekenmeel en Speltbloem.
  (Groningerland volkorenmeel en tarwebloem hebben ook het  GG Keurmerk).

• Ambachtelijke Warme Bakker Peters te Leens voor
  Speltbrood, Speltbolletjes, Speltroomboter-koekjes en Groninger Speltkoek met noten en rozijnen.

Vanuit  Spelt-Pieterburen: Spelt jenever en Spelt bier.

Binnenkort volgen er meer producten.

Heeft u vragen? Bel ons 06 22605931

 

­